'/> Langkah Mudah untuk Menyiapkan Puding Custard Jagung, Sempurna - Father

Langkah Mudah untuk Menyiapkan Puding Custard Jagung, Sempurna

Puding krim jagung

Masih tercari-cari inspirasi resepi puding jagung anti gagal yang unik ?, resepi puding jagung, sedap kali ini permintaan ramai dari kawan-kawan sekeliling kita, mungkin anda juga salah seorang daripadanya. Orang ramai sudah terbiasa menggunakan internet di telefon pintar untuk mendapatkan maklumat gambar sebagai idea. Dan kali ini saya akan kongsikan langkah-langkah cara menghidangkan resepi puding jagung yang sedap supaya tidak terlalu rumit malah tidak mudah. Jika diproses secara tidak betul, hasilnya akan menjadi tidak memuaskan dan tidak menyenangkan. Malah, krim puding jagung yang baik pastinya mempunyai rasa dan aroma yang boleh membuat anda lapar.

Terdapat banyak faktor yang mempengaruhi rasa krim puding jagung, pertama jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, cara penyajian dan penyajiannya. Jika anda ingin membuat krim puding jagung yang lazat di rumah, jangan risau, kerana apabila anda mengetahui tekniknya, hidangan ini boleh menjadi sangat istimewa. Berikut adalah gambar puding jagung yang boleh anda buat idea.

Di bawah adalah beberapa cara mudah dan praktikal untuk membuat puding jagung krim siap sedia. Anda boleh membuat puding jagung berkrim menggunakan 7 bahan berbeza dan 5 langkah memasak. Inilah cara untuk menyediakan hidangan.

Puding ini sering disediakan untuk kami sekeluarga oleh ibu saya. Inilah makanan yang paling kami rindui selepas dia pergi. Di sini saya kongsikan resepinya.

Baca Juga

Bahan-bahan dan rempah ratus yang digunakan untuk membuat krim puding jagung:

  1. 1 cawan puding
  2. 3/4 cawan gula pasir
  3. 1 1/2 cawan susu cair / santan
  4. 3 gelas air
  5. 1 tin jagung manis
  6. 1 helai daun pandan
  7. secubit garam

Langkah-langkah membuat puding jagung berkrim

  1. Masukkan semua bahan ke dalam periuk. Gaul sebati.
  2. Cahaya api. Kacau hingga pekat.
  3. Apabila ia ketat. Matikan api.
  4. Tuangkan ke dalam bekas yang sesuai. Kemudian biarkan sejuk selama 2-3 jam.
  5. Bagi yang suka makan sejuk, boleh simpan dalam peti ais. Boleh juga dihidangkan bersama smoothies buah.

Pasukan kami mengucapkan terima kasih kerana menggunakan resipi yang ditunjukkan pada halaman ini. Kami berharap hidangan ringkas krim puding jagung yang diterangkan di atas dapat membantu anda mencipta hidangan menarik untuk keluarga atau rakan-rakan, serta menjadi sumber inspirasi untuk usaha kulinari anda. Semoga berjaya!

Tags:
Resepi

You may like these posts

Link copied to clipboard.