'/> Resep Puding Roti Kastard yang Lezat Sekali - Father

Resep Puding Roti Kastard yang Lezat Sekali

puding jagung

Sentiasa mencari inspirasi. Orang ramai sudah terbiasa menggunakan Internet pada telefon pintar untuk mencari data imej untuk digunakan sebagai inspirasi. Posted in Kali ini saya akan kongsikan tutorial cara membuat resepi puding roti tanpa dakwat yang tidak terlalu rumit tetapi tidak juga mudah. Jika dikendalikan secara tidak betul, hasilnya akan menjadi hambar dan bahkan tidak menyenangkan. Malah, puding krim yang lazat harus mempunyai rasa dan aroma yang boleh membangkitkan selera anda.

Beberapa faktor mempengaruhi kualiti perisa puding kastard, daripada jenis bahan sehinggalah kepada pilihan bahan segar dan cara penyediaan dan penyajiannya. Jika anda ingin membuat puding krim yang lazat di mana-mana, jangan risau, kerana jika anda sudah tahu helah ini, maka hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Di bawah adalah gambar puding roti mentega untuk memberi anda idea.

Puding roti berkrim untuk 4 orang. Jadi, pastikan dos ini cukup untuk mewakili anda dan orang tersayang.

Selain itu, masa yang diperlukan untuk membuat puding krim dianggarkan sekitar 50 minit.

Baca Juga

Baiklah, kali ini jom cuba buat puding kastard di rumah. Dengan bahan-bahan yang mudah, hidangan ini akan membantu menjaga kesihatan seisi keluarga. Anda boleh membuat puding roti berkrim dengan 10 bahan dan 8 langkah. Berikut adalah langkah-langkah memasak.

Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk membuat puding krim:

  1. roti
  2. 2 biji telur
  3. sedikit esen vanila
  4. 200 ml susu segar
  5. marjerin/sayur
  6. sos sawi
  7. 1 tin susu cair
  8. 3 sudu besar gula
  9. 3/4 botol udara
  10. 3 sudu besar krim masam

Cara membuat puding roti ricotta

  1. Karikkan roti (jenis roti yang anda ingin gunakan)
  2. Sapukan marjerin ke atas roti (atas ke bawah). Letakkan kecantikan pada lembaran penaik. Ketepikan skjp.
  3. Pecahkan 2 biji telur ke dalam mangkuk, tuangkan susu segar. Sedikit esen vanila dan 3 sudu besar gula.
  4. Kacau sehingga semua bahan sebati.
  5. Tuangkan ke dalam periuk.
  6. Teratas dengan kismis/cip coklat/apa sahaja yang anda suka. Biarkan 10 minit.
  7. Bakar selama 40 minit dalam ketuhar yang dipanaskan hingga 200 darjah.
  8. Masukkan semua bahan sos sawi seperti krim, air, susu pekat dan gula. Bakar sehingga mengeras.

Terima kasih kerana menggunakan resipi yang telah disediakan oleh pasukan kami di halaman ini. Kami berharap puding choux yang mudah dibuat yang diterangkan di atas akan membantu anda menyediakan hidangan menarik untuk keluarga/rakan-rakan atau menjadi idea jualan makanan. Semoga ia akan membantu dan bersenang-senang!

Tags:
Resepi

You may like these posts

Link copied to clipboard.