Langkah Mudah untuk Menyiapkan Puding Roti Pisang + sos kastard pisang, Menggugah Selera
Adakah anda sedang mencari inspirasi untuk melihat resepi Puding Pisang dan Puding Krim terpopuler? Orang ramai sudah biasa menggunakan internet untuk gajet melihat maklumat tentang imej sebagai sumber inspirasi. Kali ini saya akan kongsikan kelas master cara membuat Puding Roti Pisang + Resepi Sos Krim Pisang, menjadikannya sedap tidak susah, malah tidak mudah. Jika anda salah memprosesnya, hasilnya akan menjadi tawar, tidak sedap. Malah, puding roti pisang yang lazat + sos krim pisang harus mempunyai rasa yang menyelerakan.
Puding Roti Pisang + Sos Krim Pisang memang sedap, dari jenis bahan, kemudian dari pemilihan bahan yang paling segar hinggalah kepada cara pemprosesan dan penyajian. Anda tidak mahu kecewa jika anda tidak dapat mendapatkan padang dengan betul, jadi melabur dalam capo yang baik. Di bawah ini adalah gambar Puding Roti Pisang + Sos Krim Pisang yang boleh anda buat idea.
Jumlah hidangan untuk membuat puding roti pisang + sos krim pisang 2-3 orang. Jadi pastikan bahagian ini mencukupi untuk berkhidmat kepada anda - orang yang anda sayangi.
Juga, puding roti pisang + sos krim pisang lebih kurang 1 jam.
Baca Juga
Berikut adalah beberapa cara mudah dan praktikal untuk membuat Puding Roti Pisang + Krim Pisang. Anda boleh membuat Puding Roti Pisang + Sos Krim Pisang dengan 17 bahan dan 10 langkah. Berikut adalah langkah-langkah memasak.
Saya benar-benar ingin membuang roti berangan, dan ia sudah basah, jadi jika hidangan ini.. mungkin juga bagus...
Bahan-bahan: Perencah yang digunakan untuk membuat puding roti pisang + sos krim pisang.
- puding
- 5 keping roti
- 1 pisang berangan
- minyak:
- Setengah karton susu cair
- 1 darjah telur
- 1 sudu besar gula
- 1 sudu besar tepung jagung
- 1 sudu besar ekstrak vanila
- Campuran Kismis - Hiasan
- Hiaskan dengan cip coklat
- sos krim
- Setengah karton susu cair
- 1 sudu besar gula
- 1 pisang berangan
- 1/2 cawan air masak
- 1 sudu besar tepung krim
Cara buat puding roti pisang + sos krim pisang
- Sapukan roti dengan mentega dan masukkan ke dalam kuali bersama adunan kismis dan ketepikan.
- Satukan telur, pisang, susu pekat manis, gula, tepung jagung dan esen vanila dalam pengisar dan gaul rata.
- Masukkan ke dalam acuan berisi roti, biarkan adunan meresap ke dalam roti selama 5 minit, kemudian taburkan dengan choco chips.
- Sementara itu, panaskan ketuhar atau pengukus.
- Bakar pada suhu 170°C selama 30 minit atau reneh selama 45 minit atau sehingga masak
- Untuk sos krim pisang, campurkan pisang, gula, susu pekat dan tepung krim.
- Masukkan ke dalam periuk agar sebati
- Didihkan, dan kacau sehingga asam pekat...terus kacau sos kerana sos pekat mudah panas...siap tuang sos krim ke atas puding.
- nota. Untuk rasa terbaik... Bekukan sekurang-kurangnya 3 jam...
- Panduan yang bagus!
Terima kasih kerana membaca resipi dari pasukan kami. Kami berharap Puding Roti Pisang + Sos Krim Pisang Mudah di atas dapat membantu anda menyediakan hidangan lazat untuk keluarga atau rakan-rakan, atau memberi inspirasi kepada mereka yang ingin memulakan perniagaan masakan. Semoga bermanfaat Enjoy!