'/> Resep Puding Kastard Berkuah💞 yang Lezat Sekali - Father

Resep Puding Kastard Berkuah💞 yang Lezat Sekali

Puding kastard dengan couscous

Mencari idea tentang cara membuat sup kastard dan pencuci mulut yang terbaik? Langkah-langkah mudah membuat puding kastard dengan sumbat lidah Kawan-kawan di sekeliling kita, mungkin salah seorang daripada mereka adalah kawan. Sebagai contoh, orang ramai menggunakan internet pada telefon bimbit mereka untuk mendapatkan maklumat imej. Kali ini diterbitkan. Untuk berbuat demikian, saya kongsikan tutorial cara membuat puding kastard dengan resipi sos failproof, ia tidak sukar dan tidak mudah. Sekiranya operasi itu salah, hasilnya akan menjadi tidak memuaskan dan bahkan tidak menyenangkan. Malah, bit birkoa manis harus mempunyai aroma dan rasa yang baik.

Daripada jenis bahan, pemilihan bahan segar, proses dan persembahan, terdapat banyak faktor yang lebih kurang mempengaruhi rasa puding kastard. Tidak kira di mana anda berada, jika anda ingin membuat borek yang lazat, jangan risau kerana jika anda tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi istimewa. Berikut adalah gambar puding kastard dengan sos untuk memberi anda idea.

Jumlah hidangan yang dihidangkan untuk menyediakan sup lempeng ialah 3-4 orang. Jadi pastikan makanan ini cukup untuk anda dan orang tersayang.

Anggaran masa untuk memasak kek birkoa adalah kira-kira 30 minit.

Baca Juga

Jadi kali ini, jom cuba buat puding kastard di rumah. Pastikan bahan mudah, makanan ini boleh memberi manfaat untuk menyihatkan badan dan keluarga. Anda boleh membuat puding sup pisang menggunakan 11 bahan berbeza dan 7 langkah penyediaan. Ini adalah langkah-langkah untuk menyediakan makanan.

Dah lama tak buat dessert ni. Hidangan ini adalah hidangan kegemaran ibu saya. Dia sangat suka manisan.

Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk menyediakan sos puding kastard:

  1. lemas
  2. 1 tin buah campur (saya guna jenama Yusef Tayeb)
  3. 1 tin susu cair
  4. 1 cawan air masak (air paip)
  5. 1/2 cawan gula pasir (resipi asal guna 1 cawan)
  6. Biji chia, secukup rasa (pilihan)
  7. puding puding
  8. 1 cawan tepung
  9. 5 cawan air
  10. 1/2 cawan susu cair
  11. 1/2 cawan gula

Cara membuat puding kastard dengan sos

  1. Mulakan dengan menapis campuran buah. Asingkan buah daripada jus. Selepas itu air tidak hilang. Kami menggunakan segala-galanya. Lebih kurang 1 1/2 cawan.
  2. Kemudian masukkan susu cair, air mendidih, gula dan jus buah ke dalam kuali dan panaskan sehingga gula larut. Selepas gula larut, masukkan adunan buah dan kacau sebentar. Rebus seketika. Kami lebih suka air masak sebelum bekas susu cair.
  3. Masukkan biji chia secukup rasa semasa mendidih. Tutup api dan biarkan sejuk. Apabila kuku cukup panas, sejukkan kuali. Kalau nak makan, ambil. Kalau tak nak simpan dalam kotak, boleh letak kiub ais. Ikut citarasa masing-masing. Saya tidak suka tambah ais batu selepas itu, ais akan cair dan menjejaskan rasa sos.
  4. Kemudian kami ingin membuat gula-gula. Sebelum tu kita masukkan mangkuk ke dalam air supaya puding mudah keluar. Masukkan air, susu pekat dan gula ke dalam mangkuk lain. Hati saya sehingga gula larut.
  5. Kemudian ia dimasak dengan api perlahan, tuang krim sedikit demi sedikit. Anda perlu mengeluarkannya dengan cepat, kerana kemudian ia akan terkumpul. Saya akan gembira apabila saya menambah semua tepung yang saya gunakan pukul. Kecilkan api dan kacau dengan sudu sehingga adunan pekat dan likat (lihat gambar di bawah). Jika tebal, api mungkin padam.
  6. Kemudian tuangkan ke dalam bekas atau balang pilihan anda. Ketuk perlahan kuali. Saya mempunyai balang dengan kotak bulat. Selepas berdiri beberapa lama, simpan di dalam peti sejuk. Anda boleh memakannya ketika cuaca sangat sejuk. potong mengikut kehendak
  7. Adakah awak gembira? Wah, susah betul nak makan sejuk

kenapa? bukan mudah? Inilah cara membuat puding kastard salsa yang boleh anda buat di rumah. Semoga berjaya dan Tuhan memberkati anda!

Tags:
Resepi

You may like these posts

Link copied to clipboard.