Langkah Mudah untuk Membuat Puding Kastard Jagung, Sempurna
Perlukan inspirasi untuk sistem puding jagung selamat gagal yang unik? Resipi puding aiskrim yang lazat ini sedang mendapat permintaan ramai pengguna di sekeliling kita, mungkin salah seorang daripada anda. Contohnya, orang ramai menggunakan Internet pada telefon bimbit mereka untuk mengakses maklumat visual. Baiklah, pada kali ini saya akan membincangkan cara membuat puding jagung yang betul lebih mudah dan senang. Jika tidak terurus, mereka boleh tersasar dan hilang landasan yang betul. Malah, puding jagung yang baik harus mempunyai rasa yang merangsang rasa.
Rasa puding jagung ais dipengaruhi oleh banyak faktor, dari jenis bahan, pilihan bahan segar, pemprosesan dan persembahan. Jika anda ingin membuat puding jagung yang lazat di rumah, jangan risau kerana jika anda tahu resipinya, hidangan ini boleh menjadi sesuatu yang istimewa. Kemudian ada gambar puding jagung salji yang boleh anda jadikan contoh.
Berikut adalah beberapa cara mudah dan mudah untuk menyediakan puding jagung sedia untuk dimakan. Anda boleh menyediakan puding jagung dengan 6 bahan berbeza dan 7 langkah memasak. Bagaimana hendak masak
6 bahan teratas. Jom buat puding jagung ni...
Baca Juga
Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk membuat puding ais jagung
- 1 tin krim jagung
- 1 tin susu cair
- 3/4 cawan gula
- 3 gelas air
- 1 cawan serbuk krim masam
- Sedikit garam
Bagaimana puding tepung jagung berfungsi
- Masukkan jagung, gula dan susu cair ke dalam periuk.
- Tambah air. Gaul sebati.
- Masukkan tepung sawi dan garam. Gaul rata dan tepung tidak akan terkumpul.
- Kecilkan api hingga mendidih dan ketepikan pinggan. Bila dah perasan adunan pekat sikit, kecilkan api.
- Teruskan mengacau sehingga doh menjadi sangat pekat dan kembang. Ia boleh memadamkan api.
- Tuang adunan ke dalam bekas. Biarkan sejuk sebelum dipotong dan dihidangkan.
- Puding jagung sudah siap.
Terima kasih kerana membaca resipi kami di sini. Kami berharap puding aiskrim ringkas di atas akan memberi inspirasi kepada sesiapa sahaja yang ingin menyediakan hidangan lazat untuk keluarga / rakan anda atau menjual barangan runcit. Semoga berjaya!